Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Tåg Munchen


Tåg Munchen

München har i förhållande till sin storlek ett mycket utbrett nät av kommunala transporter bland dessa ingår tunnelbana, pendeltåg, spårvagnar och bussar. Dessa knyts samman med centralstationen som heter Munchen Haubtbahnhof och ligger i centrala München. Vidare finns det även två mindre tågstationer som ligger vid Pasing I väst och sedan den klassiska Munchen Ostbahnhof som ligger I öster. Samtliga av dessa tågstationen fungerar som hubbar i lokaltrafiken vilket gör att linjer knyts samman på dessa hubbar.

Om du vill ta dig till Munchen med tåg och föredrar ICE tåg som reser med en hastighet av drygt 300km/h så är det enbart tågstationen Munchen-Paising som trafikerar denna tågtyp. Om du istället väljer Intercity eller Eurocity tåg som kommer från öster så stannar de både på Munchen haubtbahnhof och Munchen-Ostbahnhof.

Tåg är en mycket bekväm form av resande eftersom den transporterar dig från centrum till centrum vilket gör att du slipper åka transfer ut till flygplatserna eller exempelvis stå och vänta i 2 timmar på Check-in vid flygplatsen. Andra fördelar som resor med tåg har jämfört med att flyga till resmålet är att ofta tar den totala restiden från dörr till dörr mycket kortare tid än vid en flygresa. Detta kan man generalisera till resor med flyg under 1 timma och ofta kanske även 1,5 timmar.

Generellt kan man säga att det finns mycket goda möjligheter att resa till och från Munchen med tåg och detta speglas även av det stora antalet Interrail besökare som kommer till München för att njuta av dess centrum och bo på Hostel (vandrarhem) med andra likasinnade interrailare. Givetvis kan du även ta tåget till München utan interrailkort och då väljer du bara att köpa en vanlig biljett vid någon av de många tågstationerna som finns runt om i tyskland och Europa.

från Munchen kan du på cirka 2-3 timmar komma till flertalet av de Österrikiska städerna som exempelvis Innsbruck, Graz och Wien samt till städer i Norra Italien för att nämna några. Vidare kan du även färdas till Stuttgart, Hannover och massvis av andra städer i mellersta Tyskland. Oavsett varifrån du vill åka för att besöka Munchen så kommer du inte att bli besviken på din weekend i Munchen eftersom det finns massor att se och göra. Passa på och njut av din resa till Munchen och koppla av på semestern.