Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Olympiastadion i Munchen


Olympiastadion och Olympiaparken i Munchen

År 1972 arrangerade Munchen den tjugonde olympiaden i modern tid i förberedelserna inför de olympiska spelen byggdes det en mängd byggnader och anläggningar på den 3 kvadratkilometer ytan norr om Munchen centrum. Resultatet av detta blev Olympiaparken vilket är ett enormt område med olika idrotts och fritidsanläggningar samt det majestätiska olympiatornet på 290 meter. Detta torn är numera en observatorieplats med restauranger och en fantastisk vy över både Munchen stad samt även de Bayerska Alperna.

Olympiastadion i Munchen  är en byggnad som är byggd med ett glas och stålnät i form av en spindelväv som tak och rymmer cirka 78 000 åskådare. På denna arena spelade Bayern Munchen och 1860 Munchen sina matcher innan den nya Fotbollsarenan Allianz Arena byggdes.

En något annorlunda byggnad bland de olika sportarenorna i Munchen är det 52m höga konstgjorda berget som är gjort av rester från andra världskrigets bombningar. Andra sevärdheter i Olympiaparken är minnesmonumentet plakatet över terrorattaken som ledde till 11 israelsiska idrottares död under de olympiska spelen i Munchen 1972.

Du som är bilintresserad vill säkert ta en titt på BMW:s museum som i den Östra delen av Olympiaparken. Där kan du gå från företagets födelse till dess framtida utveckling i en mycket läcker byggnad som är utan fönster.