Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Museum i Munchen


Museum i Munchen

Det sägs att det finns äkta Munchenbor som inte har sett ”Alte Pinakotek” från insidan, men det finns säkerligen ingen konstälskare som inte känner till namnet på detta kända konsttempel. Det är nämligen en av världens viktigaste samlingar av konst och konstverk. Det finns tavlor från nästan alla känna konstnärer och du som är konstintresserad kommer inte att bli besviken.

Samlingen sträcker sig från 1300 talet till 1700 talet och konst som är från ett senare skede finns i det ”Neues Pinakotek” och moderna pinakoteket. Runt Königsplatz finns det flera olika museer och två av de mest framträdande museerna är det bayerska nationalmuseet och det etnologiska museet som har speciella utställningar som inspireras från jordens alla hörn.

I gamla stan av München ligger det även en del godbitar som är väl värda ett besök, däribland München statsmuseum med dess historiska utställningar av medelklass kultur, dockteater, fotografier, film och mode. Ett annat museum som ligger i centrala Munchen är det tyska jakt och fiske museet men också det världskända museet Residenz som anses vara kanske världens mest kända museum med Inredning och dekorering.

I den stora skaran av Munchens museum som vi inte nämnt är bland annat Tysklands mest känna Museum ”deutche museum” eller tyska museet som vi säger på svenska. Detta museum finns det en mer utförligare beskrivning av i artikeln om tyska museet.