Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchens Historia


Munchens Historia

Munchen sägs härstamma från 700 talet då en grupp av Benediktmunkar bosatte sig på denna plats och namnet Munchen kommer från uttrycket ”zu den munchen” (munkarnas hem). Munchens officiella födelse är från 1158 då prins Henry (lejonet) beordrade att en bro skulle byggas över floden Isar för att kontrollera vägen för frakt av salt. På den tiden gick saltet under benämningen ”det vita guldet”.

1180 övergick munchen till den Bayerska dynastins Witelsbachs händer och detta innebar en väsentlig förbättring för Munchens innevånare. Bland annat byggdes det en andra stadsmur samt slott, palats som än idag kan beskådas. År 1505 blev München huvudstad över Bayern och ett drygt århundrade senare så kom det 30-åriga kriget och pesten vilket gjorde att stadens befolkning minskade med en tredjedel. Vidare under 1700 talet så var Munchen belägrat av Österriska trupper under 10 år.

1806 blev Bayern ett kungadöme under Maximillian den 1:a och Munchen förvandlades sedan till ”Isars Aten” av Ludvig den 1:a fram till 1848. Den mest välkända härskaren över Munchen är dock Ludvig II som är känd som den fåfänge kungen och under konstiga förhållanden blev klassad som mentalt sjuk och sedan avsatt från tronen. Andra mindre smickrande händelser är bland annat hitlers första försök till makt 1923 och ödeläggandet av staden under andra världskriget samt de olympiska spelen 1972.

Passa på att njuta av din weekend i Munchen och beakta den historia som Munchen har att erbjuda.