Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen Tyska museet


Tyska museeti Munchen

Det tyska museet heter ”deutches museum” och är ett av världens viktigaste museum och det museum som också drar med besökare i hela tyskland. Det tyska museet öppnade år 1925 och ligger på en liten på ö i floden Isar. Museet är cirka 45 000 m2 stort och visar främst utställningar om framsteg inom teknologi och vetenskap.

De olika kategorierna inom de områderna är bland annat. Gruvbrytning, astronomi, kemi och ingenjörskonst.  Som du säkert förstår så är det omöjligt att hinna med att se de 17 000 delarna av utställningen på en dag så man skall vara förbredd på att börja sålla vad man vill se första dagen, och sedan göra ett återbesök om man vill kolla in mer saker. Något man inte bör missa är en kopia av en järnväg från 1800 talet samt olika kopior av gruvor tillsammans med den första bilen gjord av Karl Benz.

Museet har även en Imax biograf på samma sätt som Cosmonova i Stockholm och de visar alltid intressanta föreställningar. Det finns även en del av det tyska museet som innefattar tillverkande av flygplan och flygreleterade utställningar. Denna del ligger dock utanför centralkärnan och återfinns i Schliesheim utanför Munchen.

Granne med det tyska museet i Munchen ligger även det berömda Volkbadet som är ett gammaldags badhus som är byggt i Jugendstil år 1901 och är tysklands mest attraktiva badhus.