Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen sevärdheter – Oktoberfest


Munchen sevärdheter – Oktoberfest 

Oktoberfest är Munchens i Särklass största årliga evenemang och lockar miljoner turister till staden under de dryga två veckor som den pågår i Munchen. Oktoberfest i Munchen härstammar från 1810 då Ludvig den 1:a gifte sig med sin fru Teresa.  Det var ett fantastiskt evenemang och Ludvig blev så häpen över dess uppslutning att han beslutade att göra det till ett årligt evenemang och sedermera blev detta Oktoberfest München. Till en början var det ett hästrace och festligheter runt detta men det utvecklades sedan till att bli den Oktoberfest som vi känner till idag med October Beer festival och karuseller, Wurst och bayersk kultur.

Borgmästaren i Munchen öppnar årligen Oktoberfest klockan 12 den sista söndagen i September genom att öppna den första tunnan av öl och från den tidpunkten och 16 dagar framöver så samlas turister, resenärer  och ortsbefolkning för att dricka över 5 miljoner liter öl samt äta 800 000 kycklingar och 650 000 korvar.

Från platsen där oktoberfest hålls kan man även beskåda den vackra statyn över Bevaria som byggdes 1850. Den är 18 meter hög och restes av Ludvig den 1:e som en hyllning till Bayerns historia.