Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen – Nymphenburg slott och Botaniska trädgården


Munchen Nymphenburg slott och Botaniska trädgården

Det majestätiska Nymphenburg slott ligger i en stor park i västra München och är ett praktexempel på den tyska barrockens konst. Ursprungligen var slottet sommarresidensen för Wittelbachs familjen och byggdes år 1664-74. Efter detta tillkom även flera paviljonger med inspiration från italienska hus.

Inne i slottet finns det massvis av fina statyer, målningar och konstverk och det stora rummet (”steinerne saal”) ligger de mest kända som exempelvis skönhetsgalleriet med porträtt av 36 vackra kvinnor från Munchen. Vidare kan man hitta Porslinmuseumet med utställningar av produkter som tillverkats på slottet.

Vidare finns det många andra saker som gör Nymphenberg slott värt ett besök och det är bland annat transport museet med olika former av transportmedel som exempelvis slädar, kärror, och ridutrustning. Bland de olika paviliongerna i Slottet så kan några nämnas som extra minnesvärda och det är Amalienburg som är en av de mest kända tack vare dess perfektion och vackra armaturer. Badenburg är badhusdelen av slottet och byggdes under tidigt 1700tal och sägs inneha en av världens första uppvärmda simbassänger.

Något som man inte kommer ifrån att beundras över är den vackra trädgården som förgyller platsen med grönska och livskraft. Till en början byggdes trädgården i fransk anda men ändrades sedan till Brittisk anda under 1800 talet. I den mest nordliga delen av Nymphenburg finns även den botaniska trädgården vilken innehåller massvis av olika träd, växter och buskar.