Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen Dachau


Dachau och tredje riket

Något som är mindre smickrande för Munchen och tyskland är dess mörka historia under andra världskriget. Efter första världskriget så led Tyskland av hyperinflation och bayern (bavaria) var högnästet för nazirörelsen och de första partimötena hölls bland annat i turistattraktionen Hofbrauhaus. Andra kända platser i centrala Munchen är Königsplatz som var paradgatan och platsen för de stora offentliga mötena och hofgarten som var platsen för motståndsrörelsen ”den vita rosen”

I Dachau som ligger cirka 30 min med tåg och 40 min med bil utanför Munchen finns ett av de mest ökända koncentrationslägren med guidade turer och ett museum. Dachau öppnades bara månader efter att Hitler tagit makten och var en del av den systematiska terrorn som oliksinnade skulle komma att utsättas för.

Dachau användes under 12 år av ss för att tortera och döda massvis av människor. Dachau kom sedan att bli en förebild för de andra lägren som skapades, vidare var den en träningsanläggning för ss där nya adepter lärdes upp.

I Dachau kan du gå på guidade turer och får höra berättelser om innebörden av bilder och informationsmaterial. Det finns även en film som är väl värd att se (för barn över 12år). Det finns även möjlighet att själv gå runt och titta på utställningen och kolla på baracker och krematorier om man vill. Det finns även guidade turer och researrangörer som erbjuder en helhetslösning från Munchen centrum med transsport hela vägen samt en guidad tur på platsen.

Om du skall besöka Dachau från Munchen så är det bra om du räknar med att det krävs minst 6 timmar för att ta sig från centrala Munchen ut till Dachau och hinna med en guidad tur samt se utställningen på platsen för att sedan ta sig tillbaka till Munchen.