Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen bryggeri


Munchen bryggeri

En av de mest besökta turistattraktionerna i Munchen är den klassiska ölhallen Hofbrauhaus. Den är också världens i särklass med kända ölhall.  Den grundades år 1598 som det kungliga bryggeriet och det dröjde till 1800 talet innan vanligt folk kunde njuta av dess öl.

Historien bakom detta är att ölen i bayern har en historia som en exklusiv dryck som avnjöts av Aristokrater och adligt folk och under senare år blivit populariserad och ändrats sin inriktning. Numera sägs det att cirka 4 miljoner turister besöker byggeriet i Munchen av avnjuter dess drygt varje år.

Hofbrauhaus är vidare känt för att vara platsen för det första mötet för nazipartiet 1919 och två år senare skapade tumult på ölhallen under ett tal. Passa på och njut av en riktigt stor öl när du besöker stället och lyssna till den bayerska musiken som spelas i olika etapper för att be både kulturell njutning samtidigt som du kan samtala mellan den många pauser som spelemännen gör. Andra kuriosa runt Hofbrauhaus är att de har det näst största öltältet under Oktoberfest där turister och resenärer kan njuta av unik atmosfär tillsammans med den bayerska befolkningen