Sök och boka hotell i Munchen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Munchen Airport flygplats


Munchen Airport  flygplats

Munchen Flygplats heter Franz Josef Strauss International Airport och är den näst största flygplatsen i Tyskland efter Frankfurt international Airport. Lufthansa använder Munchen flygplats som hub och säkerställer därigenom att det är lätt att resa till och från Munchen.

Munchens flygplats går under koderna MUC eller EDDM och ligger 30km nordöst om Munchens centrum. Du tar dig enklast till Flygplatsen i Munchen genom att ta stadstågen S1 eller S8 från centralstationen för en billig penning och det tar cirka 40 min.

Det andra alternativet att ta dig till Munchen Flygplats är att expresståget till Munchen flygplats (transrapid) vilket kör i cirka 400 km/h och du är där på 10min. Den nuvarande flygplatsen Franz Josef Strauss International Airport byggdes 1992 och ersatte den gamla Munchen-Reim airport. Vi kommer troligen också att få se en tillströmning av lågkostnadsflyg i framtiden eftersom Bayerns regering beslutat i att expandera den andra flygplatsen Oberpfaffenhofen Air Station, som ligger väst om Munchen. Trots beslutet så Finns det en mycket stark opposition så framtiden för flygplatsen är oviss och ligger nu på is.

-         Taxi

Att åka taxi till Munchen Flygplats är givetvis det bekvämaste och enklaste om du åker direkt ifrån ditt hotell i Munchen. Det är bara att ringa och förboka en taxi dagen innan avfärden hem till Sverige eller ert nästa mål på resan. Taxi i Munchen är ofta rymliga och högkvalitativa.

Taxi till München flygplats kostar cirka 20-30 EUR  och tar cirka 30 minuter.